Novosti

Kako je naša učenica doživjela online nastavu za vrijeme pandemije. Hvala što si podijelila svoje misli i emocije s nama i hvala za lijepe riječi!

 

05.06.2020 07:59
Slika
 
"

Gledam kroz prozor i razmišljam. Završna sam godina srednje škole, brinem se jednako kao i svaki srednjoškolac. Kako će se okončati školska godina i da li će biti  eksterne mature? Pitam se kako će učenici koji nemaju uslove da pristupe online platformi, sta će bit s njima? Iako je XXI vijek, teško je zamisliti da neko nema kompjuter i da nema mogućnosti da pristupi platformi. Zato molim Vas da budete strpljivi i tolerantni.

Svi smo se mi radovali maturskoj večeri i posljednjem srednjoškolskom ispraćaju. Razumijem da je ovo vanredno stanje, ali šta će bit s našeg obrazovanja? Kako mi sve da stignemo, kako da naučimo sva pitanja iz kataloga? Svi smo mi proživjeli mnogo toga u školi. Kažu: „Lako je.“ Nije lako kad svaki dan dođeš u školu pod stresom da li će me pitati i da li ću dobro uradit kontrolni. Vjerujte, to nije nimalo lako.

Što se tiče naše škole, sve pohvale profesorima, koji se prema nama ophode kao drugi roditelji. U školi se osjećamo kao kod kuće. Trude se da nam olakšaju koliko je u njihovoj moći. Prije je naša škola bila na lošem glasu, ali evo idem u ovu školu četiri godine i nikad ništa loše nisam doživjela. Ne znam zašto neko smatra našu školu lošom. Uvjerena sam da je ovo jedna od boljih škola što se tiče organizacije i ostalog. Zato se ovim putem zahvaljujem našim profesorima, koji su nam pružili najbolje uslove za rad i maksimalno se potrudili da nam i ovi teški trenuci prođu u sreći i zadovoljstvu.
"
0 0