Novosti

Preventivna obustava nastave u Tuzlanskom kantonu

 

12.03.2020 08:02
Slika
 

Poštovani roditelji i učenici, obavještavamo vas da će, po instrukcijama Ministarstva obrazovanja, nauke i kulture, doći do obustave nastave u naredne dvije sedmice.

"
Na osnovu preporuka Kriznog štaba Federacije BiH, a u cilju prevencije pojave oboljelih od korona virusa, Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona obavještava javnost da od sutra (12.3.2020.godine), u naredne dvije sedmice neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama, te na visokoškolskim ustanovama na području Tuzlanskog kantona.

Također, preporuka Kantonalnog ministarstva jeste da predškolske ustanove koje djeluju na Tuzlanskom kantonu roditeljima i starateljima svojih polaznika predlože da, ukoliko je to moguće, djecu u naredne dvije sedmice ne dovode u obdaništa.

Ministarstvo će, uzimajući u obzir da ne može prekinuti rad ovih ustanova, predškolskim ustanovama i centrima za obrazovanja odraslih dostaviti preporuke za dalji rad i postupanje, a posebno u dijelu čišćenja, dezinfekcije i provjetravanja prostorija.


"
Izvor: http://www.vladatk.kim.ba/aktivnosti-ministarstva-monks/576-2020-mon/7339-preventivna-obustava-nastave-u-tuzlanskom-kantonu

0 0