Slika
Školska godina je počela nizom aktivnosti u koje su se uključili svi učenici i profesori.Na Trgu slobode u Tuzli u znak podrške djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka, i u znak sjećanja na sve prerano preminule mališane čiji je život ukrao rak, oblikovali smo "živu" Zlatnu vrpcu zajedno sa uposlenici...
Slika
Saradnik za ekonomsko-finansijske poslove prije intervjua.
Slika
 Saradnik za administrativne poslove prije intervjua
Slika
Lista kandidata koji ispunjavaju uslove - Matematika.
Slika
Lista kandidata koji ispunjavaju uslove - Islamska vjeronauka

U Rudarskoj školi Tuzla obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

 

24.11.2016 13:23
Slika
Povodom obilježavanja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine učenici Rudarske škole Tuzla pripremili su prigodan kulturno-umjetnički program. Pjesmom, recitacijom i filmom o državnosti Bosne i Hercegovine ukazali su na značaj ovog praznika.

Ispračaj za najbolje maturante

 

16.06.2016 13:42
Slika
Rudarska škola Tuzla svoje najbolje maturante (s odličnim uspjehom u sve četiri godine) na čelu sa učenikom generacije (Mirza Osmanović) je svečano ispratila u nove radne pobjede.

SRETNO

Matursko veče 2015/16

 

14.06.2016

Bivši učenici Rudarske škole obilježili 50 godina mature

 

03.06.2016 16:09
Slika
Nekadašnji učenici Rudarske škole iz Tuzle, generacija 1965-1966. okupili su se danas u prostorijama Rudarske škole kako bi proslavili 50 godina mature. Iako je prošlo pola vijeka otkako su napustili školske klupe, osjećaju se kao da je to jučer bilo. Sa osmijehom na licu prisjećali su se svojih bezbrižnih učeničkih dana provedenih u ovoj školi.

Na prethodnim godišnjicama govorili su o svojim poslovnim uspjesima, a danas kako provode penzionerske dane. Ističu da je najvažnije to što su ostali isti, mladalačkog i punog srca. Srdačno ih je primio direktor škole Dražen Aščerić.

Nakon druženja u školi posjetili su Kapiju i odali počast nevino nastradaloj tuzlanskoj mladosti. Također su položili cvijeće ispred spomenika "Husinski rudar".

http://www.bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/viewnewnews.php?id=69941 

Posjet Rudniku Stanari

 

21.04.2016
Slika
Dana 21 Aprila 2016 g. učenici završnih odjeljenja su imali stručni posjet Rudniku Stanari.

U Rudarskoj školi upriličena manifestacija „Knjiga – njeno veličanstvo“

 

30.03.2016

U okviru obilježavanja Mjeseca knjige, u Mješovitoj srednjoj rudarskoj školi organizovana je manifestacija pod nazivom, „Knjiga – njeno veličanstvo“. Cilj organizatora je da knjigu, kao najvećeg čovjekovog prijatelja, približi učeniku.

U zanimljivom programu učenici ove tuzlanske škole, predstavili su se sa nekoliko recitacija, izdvojenih citata iz velikih književnih ostvarenja, te vokalnih interpretacija. Prisutni su vidjeli i dramatizaciju dijela drame Branislava Nušića „Gospođa ministarka“, te kako se pjesma može predstaviti kroz matematički zadatak.

U okviru manifestacije „Knjiga – njeno veličanstvo“, otvorena je i izložba učeničkih radova, kao i izložba knjiga domaćih i svjetskih autora.

Učenici Rudarske škole darovali krv

 

30.03.2016
Slika
Tradicionalno, učenici četvrtog razreda Rudarske škole iz Tuzle učestvovali su u akciji darivanja krvi na UKC-u Tuzla. Od 100 učenika četvrtog razreda 38 učenika je darovalo kapi tečnosti koja život znači. Ovo je najmasovnija akcija u darivanju krvi. Ovom humanitarnom akcijom učenici su položili ispit ljudskosti i zrelosti.
Naravno, sve to nije slučajno, u njima kuca ponosno, rudarsko srce. Njihovi profesori pozdravljaju ovaj čin i slijede pozitivne primjere svojih đaka.

Tuzlanski srednjoškolci odvojili od džeparca i kupili dječaku Jasminu još jednu kozu

 

30.03.2016
Slika
Gledajući emisiju televizije Hayat “Ispuni mi želju” učenici IV-2 Mješovite srednje rudarske škole u Tuzli odlučili su organizovati humanitarnu akciju za dječaka Jasmina Hačkića, koji živi u kolektivnom centru Plane u Stuparima. Iako je Jasmin nakon emitovanja emisije dobio već nekoliko koza i jarića još jedna koza njegovoj porodici sigurno će dobro doći.

“Od svog džeparca uspjeli smo da sakupimo 150 KM, a kada smo htjeli kupiti kozu objasnili smo da je u pitanju pomoć jednoj sedmočlanoj porodici. Prodavač je imao razumijevanja i dao svoj dobrinos tako što nam je snizio cijenu koze na 100 KM, te smo za preostalih 50 KM kupili neke od osnovnih životnih namirnica za ukućane” – kažu učenici IV-2. 

Humani srednjoškolci istakli su zadovoljstvo što su uspjeli izmamiti osmijeh dječaku Jasminu i obradovati jednu porodicu koja dan za danom preživljava prevashodno od pomoći dobrih ljudi. “Neće ovo biti naša posljednja humanitarna akcija, ponosni smo na socijalni osjećaj i empatiju prema drugom” – dodaju skromni učenici, koji su od skromnog džeparca sakupili novac i skromnom dječaku ispunili još skromniju želju.

Nastavlja se humana misija učenika Rudarske škole Tuzla

 

30.03.2016
Slika
Prije nekoliko dana učenici IV2, Rudarske škole iz Tuzle su od svog skromnog džeparca kupili i poklonili kozu porodici Hadžikić, tačnije 4. 03. 2016. Nisu stali na ovome, osjećaj za darovanje i humanost ponovo se probudio. Naime, posjetili su ugroženu porodicu Salihbašić iz Sladne, koja živi u trošnoj kući. Otac, invalid, teško se kreće. Nastradao je u saobraćajnoj nesreći i prehranjuje svoju peteročlanu porodicu od 120 KM. U porodici niko nije zaposlen, a tri člana su maloljetna. Kuća je bila poplavljena. Vlaga je prisutna u svim prostorijama. Za ovu porodicu čuli su putem društvene mreže pod nazivom ,,Humanost,,.

Učenici su od svog skromnog džeparca donirali 90 KM, te kupili osnovne životne namirnice i darovali svoju novu odjeću. Kod djece su izazvali navalu emocija. Bilo je tu i suza radosnica … Slike će mnogo više reći! A, učenici kažu da ovo nije ni prva ni posljednja njihova misija….

Učenici Rudarske škole poručili ˝Naš jezik – to smo mi˝

 

29.03.2016
Slika
U okviru manifestacije pod nazivom "Naš jezik-to smo mi" u našoj Rudarskoj školi u Tuzli obilježen je Međunarodni dan maternjeg jezika. Kratkim umjetničko–kulturnim programom proputovali smo od 12. vijeka do današnjih dana. Ovaj kratki jezički vremeplov je najvjerniji dokaz postojanja bosanskog jezika. 

Govorili smo o fratrima, stećcima, te pjevali divne sevdalinke kao što su "Emina" Alekse Šantića, "Bosno moja" Safeta Isovića i sl. Svaki čovjek ima pravo na svoj jezik. Mi čuvamo i njegujemo svoj bosanski jezik, a poštujemo jezike drugih naroda, te podstičemo višejezičnu i kulturnu toleranciju. ,,Govorimo svojim lijepim bosanskim jezikom", kako reče Petar Kočić. Njegujmo svoje jezičko i kulturno blago, otklanjajmo tabue i predrasude.

Izložba za Dan Rudara

 

21.12.2015
Slika
Rudarska škole ja Dan rudara 21 Decembar 2015 obilježila izložbom eksponata i fotografija iz oblasti rudarstva.

Posjeta biblioteci

Učenici Rudarske škole posjetili NUB "Derviš Sušić" u Tuzli

11.12.2014
Slika
Učenici Rudarske škole su, u pratnji profesorica Aščić Džehve i Derdemez Almire, posjetili Narodnu i univerzitetsku biblioteku u Tuzli. Lijep i profesionalan doček priredile su uposlenice Zekira Kikanović, Suzana Antunov, Enisa Osmančević i Sanja Dukić. Učenici su obišli centralni dio biblioteke, čitaonicu, Američku čitaonicu, Iranski kulturni centar i Austrijsku biblioteku, kao i dječiji kutak. U centru pažnje je bila knjiga, učenik i čitanje.

Ovo je jedna od tradicionalnih posjeta, a veliki broj učenika redovito posjećuje i čita knjige iz ove ustanove.
Posjeta je obavljena u cilju promovisanja čitanja njenog veličanstva Knjige!

Rudarska škola u Tuzli svečano obilježila Dan nezavisnosti

Dan nezavisnosti BiH je obilježen i u Rudarskoj školi Tuzla

11.12.2014
Slika
Ovaj značajan datum za sve Bosance i Hercegovce u našoj školi je obilježen prigodnim kulturno-umjetničkim programom, kao i časom historije. Učenici ove škole čestitali su praznik svim prisutnim roditeljima i uposlenicima uz poruku da će svojim radom, učenjem i rezultatima najbolje pokazati svoju ljubav i odanost svojoj domovini Bosni i Hercegovini.

Bitno je napomenuti i to da učenici Rudarske škole u Tuzli, zajedno sa svojim nastavnicima, a kroz razne aktivnosti redovno obilježavaju sve značajnije datume.
0 0